Icon Netwerk

ICT-infrastructuur en netwerken

De mate waarin de kantoorautomatisering van uw organisatie functioneert, is primair afhankelijk van de kwaliteit van de infrastructuur. Het vormt het fundament voor alle systemen en processen. Het bouwen van een goede, stabiele infrastructuur is dus essentieel en vraagt specialistische kennis. Bij Vindicta hebben wij professionals in dienst die werkelijk alles weten over ICT-infrastructuur en netwerken. Ze zijn qua kennis en ervaring ook meegegroeid met de ontwikkelingen op het gebied van Voice over IP (VOIP) en het werken in de cloud.

Aanleggen van een ICT-netwerk

Door te investeren in de aanleg van een goed ICT-netwerk, kunt u veel problemen voorkomen. De specialisten van Vindicta leggen uw netwerk aan vanaf de internetaansluiting tot aan de servers en werkplekken. Wij zorgen er meteen voor dat alle applicaties draaien. Wij zullen u adviseren over de mogelijkheden om uw systemen te beveiligen. Wij kunnen firewalls aanleggen en uw Wi-Fi extra beveiligen tegen ongewenste toegang van buiten. Het zijn maatregelen die vanzelfsprekend lijken, maar zelden standaard worden uitgevoerd. Wij gaan niet weg voordat alles tiptop in orde is en klaar voor veilig en efficiënt gebruik.

Uitbreiden van de ICT-infrastructuur

Een goed ICT-netwerk is organisch opgebouwd. Wat wij daarmee bedoelen is dat het geschikt is voor alle mogelijke aanpassingen. Uw organisatie ontwikkelt zich immers ook en daarnaast staat de techniek niet stil. Zo kunnen wij de infrastructuur verder uitbreiden met verbindingen naar (externe) datacenters, met VPN en toegang voor mobiele gebruikers. Door software en hardware optimaal op elkaar af te stemmen, voorkomt u dat één van de twee een upgrade of uitbreiding in de weg staat.

Installatie van servers

Uw netwerk kunnen wij ook uitbreiden met verschillende servers en toepassingen. Denk aan Microsoft Exchange e-mailservers, applicatieservers voor de boekhoudpakketten of Remote Desktopservers. Deze componenten zijn ook beschikbaar als Infrastructure As A Service (IAAS). U hoeft dan zelf niet te investeren in servers en het onderhoud ervan, maar maakt gebruik van alle diensten die ze kunnen leveren via een beveiligde verbinding. Onder Hosting kunt u meer lezen over de mogelijkheden.

Bel ons   Mail ons