Icon Microsoft Hover

Office 365, maatwerkabonnement van Microsoft

Het was in oktober 2010 dat Microsoft de beta-versie van Office 365 beschikbaar stelde voor een beperkte groep klanten en dat maakt dat dit softwarepakket intussen meer dan 10 jaar bestaat. Het duurde nog enkele jaren voor Office 365 gemeengoed werd. Aanvankelijk was het pakket samengesteld voor de corporate markt, als opvolger voor Microsoft Business Productivity Online. Met de release van MS Office 2013, waarin onder andere OneDrive was opgenomen, werd het pakket ook interessant voor de klein-zakelijke en particuliere markt.

Complete kantooroplossing

Het idee achter Office 365 is verschillende kantoorfunctionaliteiten samen te brengen in één pakket. Naast de bekende tekstverwerker Word en spreadsheet alleskunner Excel biedt het Office 365 platform een uitgebreid software-assortiment, waaronder Outlook, voor adresboek, agenda en mail, Sharepoint om in groepen samen te werken met projecten, bestanden en planning en Teams als vervanger van Skype for Business om ook in groepen met elkaar te communiceren. Met Planner kan je om alles rondom projecten in tijd managen en vastleggen. Om altijd en overal aan je documenten te kunnen werken, maak je gebruik van OneDrive.

Microsoft 365

In tegenstelling tot Microsoft Office, is Office 365 alleen als service in abonnementsvorm beschikbaar. Het past in deze tijd, waarin we steeds meer van bezit naar gebruik gaan. Denk aan streamingsdiensten als Spotify, die onze LP en CD-verzameling heeft vervangen. Ook Netflix en Greenwheels zijn voorbeeld van eigentijdse gebruiksdiensten. We hebben daar aan moeten wennen en het heeft tot 2017 geduurd voor de omzet van Office 365 groter was dan de omzet uit MS Office. In april van dit jaar heeft Microsoft besloten Office 365 voor het kleinbedrijf en particulieren om te dopen tot Microsoft 365. Voor groot-zakelijk gebruik blijft de naam Office 365 vooralsnog bestaan.

Zorgeloos werken

Office 365 staat voor gemak. Nadat je een account hebt aangemaakt en bent ingelogd, heb je toegang tot alle applicaties binnen je abonnement. Welke dat zijn, verschilt per abonnementsvorm. Je kan Office 365 ook in een Mac-omgeving gebruiken en gecombineerd gebruiken met allerlei andere software en clouddiensten als MS Azure. Doordat de software automatisch via nieuwe releases up-to-date wordt gehouden, loop je veel minder veiligheidsrisico. Bij de meeste abonnementen kan je zelf kiezen of je de software downloadt op je desktop of volledig in de cloud werkt op verschillende devices. Je bent dus flexibel in waar en wanneer je werkt en op welk device.

Abonnementen Microsoft 365

Microsoft 365 is er voor de particulier en klein-zakelijk gebruik. Omdat de behoefte en het gebruik vanzelfsprekend verschilt, heeft Microsoft verschillende abonnementen samengesteld. Particulieren hebben de keus uit Microsoft 365 Personal en 365 Family, waarmee je met maximaal 6 gebruikers tegelijkertijd kunt inloggen. Deze abonnementen bieden de klassieke office-functionaliteiten, aangevuld met beperkte opslag in OneDrive en Skype. Wie geen abonnement wil, kan Office 2019 voor thuisgebruik aanschaffen. Voor bedrijven biedt Microsoft 365 een basic, standard en premium abonnement. Het verschil zit in de mate van online applicaties en opslag, waarbij Premium ook extra’s biedt op het gebied van beheer en veiligheid. Als je volledig in de cloud werkt, kan je ook volstaan met Microsoft 365 Apps, met de belangrijkste functionaliteiten inclusief mail.

Abonnementen Office 365

Voor grotere bedrijven biedt Microsoft uitgebreide abonnementen, met tal van functionaliteiten die voor het klein-zakelijke segment minder interessant zijn. Intussen worden deze op de website van Microsoft ook aangeduid met Microsoft 365, maar om het overzichtelijk te houden, hanteren we hier Office 365. Alle abonnementen, basic, standard en premium, bieden Exchange, Sharepoint, Onedrive en Teams. Waar Basic geen desktopversies biedt, doen Standard en Premium dat wel. De Premium-versie biedt daarnaast extra applicaties voor het monitoren van verschillende devices, beheer en veiligheid.

Office 365 en Vindicta

Als geautoriseerd distributeur van Microsoft kan je bij Vindicta terecht voor je Microsoft 365 of Office 365 abonnement. Dat heeft als voordeel dat je het abonnement kiest wat je nodig hebt en netjes maandelijks of jaarlijks een factuur krijgt, voorzien van BTW. Die abonnementskosten zijn, vanwege het inkoopvoordeel, niet hoger dan wanneer je dat zelf rechtstreeks bij Microsoft regelt. Daarnaast kunnen we op verzoek Office 365 voor je installeren en inrichten, zodat het naadloos aansluit op je netwerk, systemen en voorkeuren. We kunnen je medewerkers voor je trainen in het (veilig) gebruiken van Office 365 en zorgen dat alle netwerken, systemen, software en opslag optimaal op elkaar zijn afgestemd.

Bel ons   Mail ons