Win-win bij samenwerking in de keten

Door Marise Goedhart op 6 december 2019
Profielfoto Gido Veekens

Gido Veekens is Technical Consultant bij Copaco. Dit bedrijf in Eindhoven was jarenlang een klassieke distributeur binnen de ICT en verhandelde hardware- en softwareproducten. De laatste jaren is dit veranderd en geven ze ook advies en leveren ze complete cloudoplossingen. Voor Vindicta is Copaco de leverancier van alle Microsoftproducten en dat schept al sowieso een band. Maar de relatie gaat een paar stapjes verder.

‘Met Vindicta werk ik samen voor PRé Sustainability,’ legt Gido uit. ‘Het is een bedrijf uit Amersfoort dat software maakt om, simpel gezegd, de milieu impact te berekenen. Met hun software platform kan je dus van elk product zien waar het vandaan komt en hoe groot de footprint is die het achterlaat. Duurzaamheid is hot en het aantal klanten over de hele wereld groeit snel, dus willen ze hun platform schaalbaarder maken en on-demand op- en af kunnen schalen. Om dat te kunnen doen, hebben ze er voor gekozen over te stappen naar de Azure cloud en dat is waarom Bastiaan Al van Vindicta met ze aan tafel kwam.’

azure

‘Als leverancier van Microsoftproducten als Office 365 en Azure, beschikken we over een hoop kennis. Vindicta zet die kennis in om bij hun klant een goede oplossing aan te bieden. PRé was vorig jaar zelf al begonnen met Azure, maar ze hebben onze hulp ingeschakeld om van best practices te leren en zo optimaal van alle mogelijkheden van Azure gebruik te maken. Samen met Vindicta zijn we sinds de zomer betrokken bij het project en hebben we ons als doel gesteld voor het eind van dit jaar de acceptatieomgeving op te leveren. Zoals dat er nu uitziet, gaat ons dat ruimschoots lukken.

microsoft schuift aan

Ook vanuit Microsoft is er belangstelling voor het project bij PRé. Ze schuiven af en toe aan om mee te kijken en leveren aan de andere kant hun kennis en expertise. Duurzaam is natuurlijk een thema waar ook Microsoft zich graag mee profileert. Voor ons en Vindicta is dit een prachtig voorbeeld hoe je elkaar binnen de keten kunt versterken. Het pleit ook voor Bastiaan dat hij de samenwerking met zijn leverancier opzoekt in plaats van alles zelf uit te zoeken. We kunnen van elkaar leren en daar heeft iedereen, vooral de klant, baat bij. Een echte win-win situatie.

leuke club

‘Vandaag heb ik een dag bij Vindicta gewerkt. Ik kom er graag. Het is een leuke club mensen met een goede teamgeest. Ik help ze om dieper in de verschillende componenten en mogelijkheden van MS Azure te duiken. Ze pikken het snel op. Bij Vindicta hoef ik iets maar een keer uit te leggen. Dat is bij anderen wel eens anders. In Amersfoort wordt er altijd gezamenlijk geluncht aan de grote, lange tafel. Ik houd daarvan. En de koffie van Kalinka… die is natuurlijk ook heerlijk.