DierenPark Amersfoort-Ambassadeur van Vindicta

Door Marise Goedhart op 14 februari 2024

DPA Roel En Danielle

Onder de noemer ‘Ambassadeur van Vindicta’ zijn we voor deze 8e editie in gesprek met Danielle Brauers van Dierenpark Amersfoort. Danielle werkt sinds 2012 bij het dierenpark en is verantwoordelijk voor de gehele ICT of zoals ze zelf zegt “Van stekkertje tot IT-beleid.

DierenPark Amersfoort is een familiebedrijf dat al 75 jaar bestaat en zich vooral richt op kinderen (volgens de website kinderen tussen de 0 en 100 jaar). Ze zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen en ook bij de European Association of Zoos and Aquarias. Dat levert onder andere op dat er afspraken worden gemaakt over bijvoorbeeld welke dierentuin met welke dieren deel uitmaken van het soortbehoud programma. Zo coördineert DierenPark Amersfoort bijvoorbeeld het bedreigde diersoorten programma voor de groenwangamazone en de gevlekte hyena. 

Wifi netwerk

Het wifi netwerk in het dierenpark is ooit aangelegd met het idee dat er ‘bellen over wifi’ door het hele park mee geregeld zou moeten worden. Inmiddels zijn er ook heel veel apparaten in het park die gebruik maken van het wifi netwerk en niet in de laatste plaats de bezoekers van het park.

Omdat het netwerk verouderd was hebben we met Roel en Koen van Vindicta een inventarisatie gemaakt van waar in het park welke behoefte is aan een internetverbinding door middel van wifi. Dan zijn vragen belangrijk zoals:

  • Waar komen veel bezoekers samen (restaurants etc.)?
  • Waar werken de medewerkers (niet alleen op kantoor, maar door het hele park vind je medewerkers met een laptop die iets moeten vastleggen)?
  • Welke apparatuur communiceert via wifi (beveiligingscamera’s, apparatuur in verblijven zoals een waterpomp of voedingssystemen)?

waarom Vindicta?

ICT is voor ons dierenpark steeds belangrijker, legt Danielle uit. Het gaat juist niet alleen om een wifi netwerk. Ons kassasysteem, pinautomaten, webcams, maar ook waterpompen voor de vijver en domotica communiceren op digitale wijze. Dan is deskundigheid van een partij waar je op kunt vertrouwen erg belangrijk. Met de komst van Vindicta hebben we dat weer terug.

Toekomst

We zijn blij dat Vindicta met ons meedenkt over de toekomststappen die we als dierenpark willen zetten. Dat ICT daarin een rol speelt is evident. Een partij die vaker met dat bijltje hakt is dan een prettige gesprekspartner. En onze ervaring met de vervanging van wifi stemt ons daarin zeer hoopvol.

Daarom heeft Vindicta inmiddels het beheer van de IT-omgeving overgenomen. Deze onboarding zoals wij dat noemen, is in de evaluatie met een 10 (!) gewaardeerd door het dierenpark. En vervolgens gaan we nu aan de slag met het optimaliseren van de IT-veiligheid, standaardiseren in het uitrollen van laptops en het inrichten van de Azure omgeving. We hopen nog lang van de plezierige samenwerking te mogen genieten.

Wil je meer weten over de dienstverlening van Vindicta en hoe dat de flexibiliteit in je bedrijf kan ondersteunen of versterken? Schroom dan niet een bericht achter te laten op de contactpagina of even te bellen met 085 2733 980.