Zomerupdate Vindicta

Door Marise Goedhart op 22 juni 2020
Foto ZomerborrelHoewel we al maanden mooi weer hebben, is de zomer net officieel begonnen. Bij Vindicta hebben we dat vrijdagmiddag gevierd met een uitgebreide zomerborrel. Voor het eerst was iedereen weer, op gepaste afstand, bij elkaar. Dat was best even wennen, maar al snel was de sfeer weer als vanouds. Hoewel we continu online hebben samengewerkt, bleek dat we elkaar ook hadden gemist. Er werd uitgebreid bijgepraat en ook jou nemen we graag even mee in wat we de afgelopen maanden hebben gedaan.

De uitbraak van Covid-19 zorgde voor een piek bij onze Servicedesk. Daar kwamen allerlei vragen binnen die vooral gingen over veilig thuiswerken. Met name bedrijven die volledig waren ingesteld op werken op kantoor, hadden moeite om te schakelen. We merken nu dat inmiddels iedereen zo goed en zo kwaad als het gaat, is gewend aan de nieuwe werkelijkheid en thuiswerken. Wat er nu aankomt, zijn organisaties die beter voorbereid willen zijn als opnieuw iedereen vanuit huis moet werken. Dat betekent simpel gezegd goede verbindingen, veilig inloggen, veilige netwerken en controle over datagebruik en -opslag.

voorjaarsschoonmaak

Hoewel ook de meeste lopende projecten gewoon doorgingen -wij kunnen immers overal inloggen en overal werken -, kregen we ook de tijd onze eigen omgeving op te schonen. Aangezien we (Gijs en Koen) op 21 april het stokje officieel van Bastiaan hadden overgenomen, lag er nog wat administratie te wachten met betrekking tot de overdracht van allerlei rechten. Ook onze eigen digitale werkomgeving kon wel een opschudmomentje gebruiken. En aangezien alle feestjes, partijen en uitstapjes waren geschrapt, hadden we daar mooi even tijd voor.

uitbreiding team vindicta

Het werk ging gewoon door en we voorzagen al dat er meer werk op ons af zou gaan komen. Bedrijven komen erachter dat hun huidige IT-partner bijvoorbeeld niet kan voldoen aan de wensen om medewerkers meer hybride te laten werken. Ze willen dat op een veilige manier inrichten met een gecertificeerde partner en komen dan bij ons terecht. Vandaar dat we onze stagiair Demian van Gerven een contract hebben aangeboden en dat we voormalig collega Melvin Reese opnieuw hebben aangenomen. Ze waren allebei vrijdag van de partij.

trends en teams

We merken dat de migratie naar de publieke cloud onverminderd doorgaat. Op dit moment staat een aantal bedrijven nog voor dit jaar gepland om over te gaan op de cloudomgeving van Amazon Web Services of MS Azure. Wat we daarnaast zien is dat bedrijven die al in de cloud werken, er hogere eisen aan gaan stellen, vooral als het gaat om veiligheid. Je wil immers niet dat je medewerker thuis even wat bestanden uploadt vanaf een ‘vuile’ privé-laptop. Wij kunnen ze adviseren en helpen bij het optimaliseren van de veiligheid. We zien ook dat klanten voor ons kiezen vanwege onze maatwerk dienstverlening en flexibele contracten. Ze kunnen net zo gemakkelijk onze service ‘downscalen’ als ‘upgraden’.

En dan hebben we natuurlijk nog MS Teams. Ineens kreeg half Nederland een kijkje in de thuisomgeving van collega’s, klanten en leveranciers. We hebben veel vragen gekregen over de mogelijkheden van Teams en ook hebben enkele klanten gevraagd even bij hen thuis het systeem en het netwerk te optimaliseren.

na de zomer

We hopen, net als de rest van Nederland, dat we snel zijn verlost van Covid-19. Gelukkig mogen we weer op vakantie en kunnen we met de nodige voorzorgsmaatregelen weer naar ons werk. Bij Vindicta zijn we dat ook weer aan het opschalen en dat voelt goed. Toch zijn we inmiddels nog beter voorbereid als het toch weer tot een complete lock-down komt en helpen we ook onze klanten daarmee. Laten we hopen dat het niet zover komt.

Een heel fijne zomer en succes met de business,

Gijs Viester en Koen Los