ADC Archeologie-Ambassadeur van Vindicta

Door Marise Goedhart op 21 juni 2023

ArcheoProjecten WPIn de categorie ‘Ambassadeur van Vindicta’ is dit alweer de 7e editie. We zijn in gesprek met Marc-Derek Schönberger. Hij is eindverantwoordelijk bij ADC Archeologie en begeleidt het bedrijf in een transformatie naar groei.

Wat doet een archeologie-bedrijf?

ADC Archeologie is het oudste archeologiebedrijf van Nederland, geeft archeologisch advies en doet archeologisch onderzoek. Bijvoorbeeld als er in (oude) binnensteden gegraven moet worden of een nieuwe wijk in een buitengebied wordt ontwikkeld. Meestal wordt er vóór start van bouwwerkzaamheden al een onderzoek door ADC uitgevoerd.

Ook de feitelijke archeologische opgravingen die daarop kunnen volgen worden door ADC gedaan. Als er iets wordt gevonden, wordt het veilig gesteld en onderzocht in de eigen opslagplaats. Na het onderzoek wordt het overgedragen aan gemeentelijke of provinciale depots. Bij een bijzondere vondst kan het natuurlijk ook in een museum terecht komen.

Veel projecten naast elkaar

De doorlooptijd van een archeologisch project varieert van 6 tot 24 maanden. Gecombineerd met de grote hoeveelheid projecten betekent dit dat er doorgaans 500 projecten parallel aan elkaar worden uitgevoerd.

Flexibele ICT

Omdat organisaties veranderen is het belangrijk dat ICT kan mee veranderen. ADC Archeologie heeft vanwege de grote hoeveelheid projecten sowieso al flexibiliteit nodig in de ICT. Maar omdat het ook in transformatie is helemaal. Des te meer reden om te zorgen dat de ICT-oplossingen kunnen meebewegen en niet beperkend zijn voor de organisatie.  

Waarom Vindicta?

“In de RFP die we in de markt hebben uitgezet zijn we nadrukkelijk op zoek gegaan naar een partij die goede technische kennis heeft en de flexibiliteit kan leveren die wij nodig hebben. Die partij hebben we gevonden in Vindicta”, aldus Marc-Derek. In de afgelopen 3 à 4 maanden heeft Vindicta de bestaande ICT-omgeving overgenomen van de vorige beheerder en modulair opgebouwd, waardoor er veel flexibeler kan worden gewerkt.

Toekomstplannen

Wanneer we vragen naar de toekomst, dan is opnieuw flexibiliteit het sleutelwoord. Marc-Derek: “Het aanpassingsvermogen van organisaties is enorm belangrijk om adequaat in te kunnen spelen op ontwikkelingen. ICT moet kunnen meebewegen. Helaas zie je veel leveranciers die hun gebruikers/klanten inkapselen waardoor ze niet meer terug kunnen. Dat voelt heel beklemmend en is nou juist niet wat je wilt hebben als je naar de toekomst kijkt. Met Vindicta gaan we die toekomst dan ook met vertrouwen tegemoet!”

Wil je meer weten over de dienstverlening van Vindicta en hoe dat de flexibiliteit in je bedrijf kan ondersteunen of versterken? Schroom dan niet een bericht achter te laten op de contactpagina of even te bellen met 085 2733 980.