PRé Sustainability-Ambassadeur van Vindicta

Door Marise Goedhart op 3 oktober 2023

Bellen Met Teams: Vindicta Helpt Klanten Om Het Bellen Met Teams Ingericht Te Krijgen En Daarmee Oude Telefooncentrales Te Vervangen.

In de categorie ‘Ambassadeur van Vindicta’ is dit alweer de 8e editie. We zijn in gesprek met Sevrien Arentsen. Hij is sinds januari van dit jaar werkzaam bij PRé Sustainability als IT-Projects and Security Manager. Naast ICT heeft hij ook verantwoordelijkheden in organisatie-brede thema’s en projecten.

PRé Sustainability geeft bedrijven een op feiten gebaseerd advies over de duurzaamheid van hun producten en diensten. Hierbij is de zelf ontwikkelde software Simapro een belangrijke bron waarmee al ruim 30 jaar gegevens zijn verzameld. Het doel van PRé Sustainability is om zoveel mogelijk positieve impact te maken op de wereld door duurzame verandering te realiseren.

telefonische bereikbaarheid

Als snel groeiend bedrijf (inmiddels over de 80 medewerkers) heeft PRé te maken met een toenemende vraag voor de support en sales afdeling. In combinatie met de behoefte van medewerkers om flexibeler te zijn in de keuze voor een werklocatie, werd de beperking van de ouderwetse vaste telefonie sterk ervaren.

bellen met teams

Natuurlijk ben je met mobiele telefoons meer flexibel als het gaat om werken op verschillende locaties, alleen heb je daarmee nog geen inzicht in de beschikbaarheid van iedereen. Nog los van het feit dat je daarbij vaak met wisselende telefoonnummers te maken hebt als gevolg van verloop en andere wijzigingen in het personeelsbestand.

Op advies van Vindicta is daarom het bellen met Teams ingevoerd. Hiermee integreer je niet alleen met mobiele telefonie, maar heb je functies als doorschakelen beschikbaar zoals je dat ook op een traditionele telefooncentrale hebt. Daarnaast is het inzicht in wie wel of niet beschikbaar is (bijvoorbeeld met parttimers of verlof) veel beter voor handen.

Hoe bevalt het tot nu toe?

In het begin was het wel even wennen. Zeker de salesafdeling kreeg meer telefoontjes en kreeg men in het algemeen telefoontjes op ongewenste momenten of bij de verkeerde persoon. Hierdoor merkten we dat de discipline om je eigen beschikbaarheid goed in het systeem aan te geven essentieel is. Toen dat eenmaal eigen gemaakt was, werden de reacties snel positief. Zeker ook omdat voicemails in e-mail binnenkomen en indien nodig ook kunnen worden doorgestuurd naar een collega of naar een CRM-systeem.

Omdat PRé Sustainability over de hele wereld klanten heeft, is het erg belangrijk dat je duidelijk kunt zijn over je bereikbaarheid en vervolgens ook kunt zorgen dat je daadwerkelijk bereikbaar bent als bedrijf. Daar hebben we samen met Vindicta een mooie stap in gezet, waarbij we nu naast het bellen met de telefoon ook vanaf de laptop kunnen bellen.

Waarom Vindicta?

We werken al langer met Vindicta samen. Daardoor is het vanzelfsprekend dat we dergelijke vragen bij Vindicta neerleggen voor advies, omdat daar voldoende expertise is op verschillende gebieden om een goed advies te geven.

Daarbij hebben we ook met dit project een hele prettige samenwerking ervaren met heldere communicatie.

Toekomstbeeld

Voor de komende jaren voorziet Sevrien een verdere groei van de organisatie. Stap voor stap sorteren we voor op deze groei en voeren we oplossingen door die dit ondersteunen. Vindicta is hierin een fijne samenwerkingspartner.

Wil je meer weten over de dienstverlening van Vindicta en hoe dat de flexibiliteit in je bedrijf kan ondersteunen of versterken? Schroom dan niet een bericht achter te laten op de contactpagina of even te bellen met 085 2733 980.