Vindicta: twee nieuwe en één bekend gezicht!

Door Marise Goedhart op 3 oktober 2022

Thomas WP Nieuwe MedewerkersVrolijke én nieuwe gezichten aan de koffietafel van Vindicta aan de Nijverheidsweg Noord 86B in Amersfoort. Bastiaan Al, Robert Jan van den Bovenkamp en Dennis IJspeerd zijn het Vindicta team sinds deze zomer komen versterken. ‘Een mooie ontwikkeling waarmee we de groeiambitie van Vindicta aantonen’, aldus Gijs Viester. ‘We zijn blij met hun komst!’

De meest leuke wending van dit interview vormt zich meteen aan het begin van het gesprek. Want om over compleet nieuwe gezichten te spreken is wat betreft Bastiaan Al niet helemaal waar: ‘Ik ben weer terug op het oude nest, dat klopt.’ Bastiaan vormde tot enkele jaren geleden zelfs de directie van Vindicta: ‘In 2020 heb ik het overgedragen aan Gijs en Koen, de huidige directie. Ik heb twee jaar andere werkzaamheden verricht op zowel interim basis, als een dienstverband bij het Meander Medisch Centrum en Eurofiber. Dat was hartstikke leuk, maar we raakten weer in gesprek en zie hier: daar ben ik weer.’

Dat Bastiaan als oprichter en eigenaar vertrok bij Vindicta en nu weer terugkeert in dienst bij de huidige directie zal misschien een bijzonder verhaal zijn voor de buitenwereld, maar voor hem zelf niet zozeer: ‘Nee, helemaal niet. Weet je, ik ben ook nooit weggegaan bij Vindicta omdat ik het niet leuk vond. Dus dat maakt een groot verschil in deze. Ik vind het heerlijk om hier weer in een leuk team mooie prestaties neer te zetten. Dus dat voelt goed!’

wel twee nieuwe gezichten

Dan schakelen we door naar de andere twee: Robert Jan van den Bovenkamp en Dennis IJspeerd. ‘Wees gerust, wij hebben geen Vindicta verleden hoor, haha!’ Beide heren zijn in dienst gekomen als consultants bij Vindicta. Op de vraag op welke wijze en waarom ze bij Vindicta aan de slag zijn gegaan? ‘Ik merkte tijdens het eerste gesprek dat ik hier de kans zou krijgen mij verder te ontwikkelen en dat was precies hetgeen ik miste in mijn vorige job’, aldus Dennis. ‘De nieuwste technologie, zeker die van Microsoft, mijzelf eigen maken en toepassen voor klanten, dat is iets waar ik veel energie van krijg. Binnen Vindicta kan ik doorgroeien in alle facetten en dat is wat ik zocht.’ Robert Jan: ‘Ik merkte meteen toen ik binnenkwam dat er een fijne sfeer hangt en een positieve team spirit. Ik wil mezelf verder ontwikkelen in de dingen die ik leuk vind, maar daar heb je ook collega’s voor nodig. Dankzij die collega’s kan je jezelf elke dag opnieuw ontwikkelen, precies wat Dennis zegt. Dat geldt dus ook voor mij.’

ambities

Aan ambities ook geen gebrek bij de drie heren. Robert Jan: ‘Ik zou mezelf meer willen ontwikkelen op de technische zaken. Dat gaat hier wel lukken. Uiteraard heb ik ambities, maar ik ben ook wel iemand die eerst gewoon even zijn uiterste best gaat doen. Daar begint en staat of valt alles mee.’ Bastiaan: ‘Ik zie het als een mooie uitdaging om Vindicta gereed te maken voor een volgende groeifase met nieuwe medewerkers en nieuwe uitdagende projecten en klanten. Dennis kijkt meer vanuit het oogpunt van de klant: ‘IT moet gewoon werken voor de ondernemer. Simpel. Ik wil elke dag opnieuw IT helder en duidelijk voor hen maken en de juiste oplossingen vinden.’

alles in huis

De drie heren zijn sinds begin augustus toegetreden en hebben het in de eerste weken enorm naar hun zin. Dennis: ‘Het is een warm bad waarin ik terecht ben gekomen. Een leuk team vol enthousiaste collega’s. Wat mij ook opvalt is dat we met elkaar alle kennis in huis hebben.’ Robert Jan: ‘De sfeer is hier enorm goed. Het vormt een basis waardoor iedereen hier 100% klaarstaat voor de klant en dat is mijn ambitie.’ Tot slot kan en mag ook Bastiaan niet ontbreken in een positieve feedback op zijn eerste ‘nieuwe’ weken binnen Vindicta: ‘Ik wist al dat er niet veel veranderd was qua sfeer en inzet. Ik hoop vooral dat we met elkaar klanten optimaal blijven bedienen en mooie resultaten bereiken en dat we daarin als team opereren. Ook als we doorgroeien.’